hoogbeGAAFd LEVEN

Het boek "hoogbeGAAFd LEVEN" verscheen in mei 2016. De auteur was er reeds lange tijd mee bezig toen wij elkaar spraken en zij mij het manuscript toestuurde. We gingen samen aan de slag: structureren, herschrijven, sommige onderwerpen uitdiepen, andere juist inkorten. 4 maanden later lag de tekst klaar voor de vormgever. Een heerlijke productieve wisselwerking met Marianne van Gelder.


Inhoud hoogbeGAAFd LEVEN

Hoogbegaafde kinderen en volwassenen denken, leren en werken anders. Ze beschikken over uitzonderlijke eigenschappen en talenten. De maatschappij is ingesteld op de 'gemiddelde mens' en dat kan lastig zijn als jij niet gemiddeld bent. Om als hoogbegaafde je draai te vinden zijn dan soms aanpassingen nodig. Maar vooral begrip en inzicht, ook van de omgeving.

Dit boek beschrijft helder de specifieke kenmerken van hoogbegaafdheid. Hoogbegaafden van alle leeftijden vertellen hun eigen, unieke verhaal. Daarnaast komen de laatste wetenschappelijke inzichten aan bod en worden tips gegeven voor de dagelijkse praktijk: thuis, op school en op het werk.

Een waardevol boek voor hoogbegaafden zelf, voor familie, vrienden, leraren, hulpverleners en werkgevers van hoogbegaafden.


Dankbaar werk

Het boek ontving goede recensies. De meeste waarde hecht ik aan recensies van volslagen onbekenden. Het was dan ook een kadootje om deze recensie op bol.com te vinden als je als redacteur hard gewerkt hebt om een boek overzichtelijk, logisch opgebouwd en prettig leesbaar te maken:
  • Ik raad dit product aan
  • Erg helpend
  • Overzichtelijk
  • Praktisch toepasbaar
  • Heldere boodschap
Dit boek is erg gaaf geschreven! Zeer leerzaam en zelfs de dingen die niemand weet kan je hier vinden :) Erg gaaf opgebouwd en mooie foto's!!

hoogbeGAAFd LEVEN van 0 tot 100 jaar
inzichten uit praktijk en wetenschap
voor hoogbegaafden, ouders, leraren, hulpverleners en werkgevers
Marianne van Gelder
ISBN 9789082502800