Werken aan werkstress - onderzoek je gedachten en ontdek je groeivermogen

14 november 2016 verscheen het boek dat Carina Benninga mij vroeg te schrijven: Werken aan werkstress - onderzoek je gedachten en ontdek je groeivermogen. Het is een dun maar zeer waardevol boekje waar ik erg trots op ben.

Sinds 2001 past Carina Benninga The Work van Byron Katie toe op gedachten die werkstress genereren. Dat blijkt buitengewoon effectief. In dit boek laat zij zien hoe vier vragen haar leven oneindig veel mooier maakten.

Dit boek is er voor iedereen die werkstress ervaart en met meer ontspanning wil werken. Door je gedachten te onderzoeken ga je beter functioneren, communiceren en samenwerken. Resultaat: veel minder stress in je leven. Dit hoef je natuurlijk niet te geloven. Wij nodigen je uit om het te ervaren door The Work te gaan dóen. Je hoeft niet anders te zijn dan je bent – het is juist de kunst steeds meer jezelf te worden.

Neem de zaken zoals ze zijn, dat werkt!
De Oude Grieken wisten het al: onze gedachten en overtuigingen maken de zaken ingewikkelder, groter of kleiner dan ze in realiteit zijn. The Work is een effectieve, zeer krachtige methode om onze gedachten actief te onderzoeken met behulp van een aantal eenvoudige vragen. Daarmee kunnen we de zaken nemen zoals ze zijn, in plaats van zoals we denken dat ze zijn. Zo kun je zien wat er werkelijk toe doet, helder communiceren en met vrijheid van geest effectief handelen en zaken doen. Logisch dat je op die manier tot betere resultaten komt en mentaal fitter bent!

Eenvoudig en toegankelijk
Iedereen kan The Work doen. Het is verbazingwekkend eenvoudig en toegankelijk voor mensen van elke leeftijd en achtergrond. Je hoeft er niet in te geloven, je hoeft het alleen maar te doen. The Work vraagt niets meer dan pen en papier en de bereidheid met een open geest vragen te beantwoorden over jezelf, anderen en de werkelijkheid.


Recensies

"In één adem las ik dit boek uit. De interviews en voorbeelden maken The Work van Byron Katie zo tastbaar, dat je er als vanzelf mee aan de slag gaat. Hoe heerlijk me los te maken van piekergedachten en rust en ruimte te ervaren. Lees dit boek en ondervind aan den lijve hoe The Work je bevrijdt van praktisch elke stress."
Aukje Nauta (Organisatiepsycholoog en eigenaar Factor Vijf Organisatieontwikkeling)

"De methode van Byron Katie is overrompelend krachtig. Dit boek is een welkome uitwerking van Katie’s gedachtegoed. Het leest makkelijk en inhoudelijk oogt het uiterst eenvoudig. Dat is een groot compliment. In de woorden van Einstein: ‘Everything should be made as simple as possible, but not simpler.’"
Berthold Gunster (Omdenken)

"Dit boek is bedoeld voor iedereen die wel eens met stress te maken heeft gehad, voornamelijk in de werksfeer. De auteur heeft haar inspiratie gehaald bij stressgoeroe Byron Katie en heeft dit aangevuld met haar eigen inzichten en modellen. Hoe overtuig je iemand? Op welke manieren kun je zo effectief mogelijk multitasken en hoe kun je stresssignalen herkennen en deze tijdig positief inzetten en in dienst stellen van je doelen? Deze en vele andere vragen komen aan bod in dit compacte boekje. Alhoewel er al veel geschreven is over dit thema, bevat dit boek interessante weetjes die eenvoudig in de praktijk zijn toe te passen. Naast de theorie krijgt de lezer ook analyses van praktijkcases en kan hij of zij aan de slag met praktijkgerichte oefeningen. Toegankelijke schrijfstijl; de tekst is omlijst met kleine zwart-wittekeningen. Pocketuitgave; normale druk."
Drs. Can Kumru (Biblion)

"Prima boek, helder geschreven. Ik was enigszins bekend met The Work van Byron Katie. Met dit boek valt het helemaal op z'n plaats. Heldere uitleg, prima voorbeelden. Daardoor goed te gebruiken als coach richting client, maar ook als je er persoonlijk mee aan de slag wil."
R. Binnekamp op managementboek.nl

"Meer bereiken met meer plezier! Dit boek leest makkelijk weg en geeft je direct mogelijkheden de theorie toe te passen in de praktijk. Heb er al veel plezier aan beleefd en ervaar daadwerkelijk minder stress waardoor ik zelf meer bereik."
EHaar op bol.com


Werken aan werkstress - onderzoek je gedachten en ontdek je groeivermogen
Carina Benninga en Ceciel Fruijtier
ISBN 9789492528032