"Ceciel is meesterlijk in het vertalen van ingewikkeld vakjargon naar voor iedereen begrijpelijke taal en fijn leesbare teksten. De open, rechtstreekse, effectieve en efficiënte dialoog die we regelmatig gevoerd hebben vond ik erg verhelderend en fijn. Ik vond het een feest om met Ceciel samen te werken; het voelde ook echt als samenwerken om tot een beter eindproduct te komen.

Ceciel houdt de doelgroep van het product en deadlines duidelijk voor ogen, waardoor er binnen de gestelde tijd een prachtig werk ligt. Ceciel is een fijn mens om mee samen te werken aan een productie, met kennis en kunde op vele gebieden en ook nog een bijzondere schrijfster!"
Marianne van Gelder wiens boek ik redigeerde, 12 oktober 2016

"Ha Ceciel, wat heerlijk weer! Een genot om een tekst zo te zien in een betere vorm en ook nog zoals ik hem bedoeld had. Heel goed die samenvatting + teasers in het begin. En mooi opgelost aan het eind.
Meerdere keren heb ik gedacht: hier moet nog iets bij, maar dan wist ik niet wat. In die gevallen heb jij precies het juiste aangevuld."
Auteur wiens blogs ik redigeer, 11 mei 2016

"Wauwie superbrief. Nu durf ik hem wel te sturen en ga het vandaag meteen doen. Dank dank."
Auteur wiens brieven ik herschrijf, 16 december 2015

"Het werk van Ceciel is heel bijzonder. Ze luistert erg goed naar de klant en vertaalt het dan met gevoel en inzicht voor de klant in een rake tekst. Ze werkt snel en diepgaand. Haar veelzijdigheid zie je terug in wat je leest. Zij schrijft vóór de klant en er zit bij haar geen ego tussen, de klant staat werkelijk centraal. Mijn vertrouwen in haar werk is groot."
Carina Benninga, 8 februari 2015

"Ceciel is iemand die echt werk maakt van een opdracht, ze is in staat om niet bekende terminologie zich eigen te maken in een zeer korte tijd. Bijt zich vast in de opdracht en laat niet los tot het einddoel is bereikt. Denkt mee en geeft adviezen die je mee kan nemen in besluitvormingen."
Robert Maes, 13 september 2014

"Helemaal goed! Ik heb de geredigeerde blog een paar keer gelezen en ik vind hem prima. Loopt lekker, niets wat ik niet zelf zo gezegd had kunnen hebben. En inderdaad mooi in balans. Ik mis niets en vind niets teveel. Fijn dus, bedankt!"
Auteur voor wie ik als ghosteditor fungeer, 12 september 2014

"WOW! Wat een kunst....ik word er stil van. Heel erg bedankt."
Auteur voor wie ik als ghostwriter fungeer, 11 augustus 2014

"Ik vind het heel knap hoe je op basis van summiere informatie zulke treffende teksten kan schrijven. Dat terwijl het geen eenvoudige materie betreft. Je hebt de essentie benoemd in aansprekende teksten waar ik erg blij mee ben. Daarbij was het prettig samenwerken, denk je goed mee met de klant en geef je goede adviezen. Super!"
Robert Maes, Maes Insights, 7 september 2014

"Ik heb net je blogs gelezen. Hartstikke goed zeg. Prima lopende teksten."
Wiko Mocking, www.qookqook.nl, 20 juli 2014

"Het ziet er top uit. Zo kunnen we verder!"
Hans Keeren, www.qonvert.com, 22 maart 2014

"Mooi gedaan! Super bedankt voor het meedenken en bewegen. Je bent echt een kei in je vak. Bijzonder hoe je al onze wensen weet te honoreren en de kern weet te behouden."
Laura ten Ham, Metaphora - mens en organisatie, 30 mei 2013

"Jemig, wat ben jij goed! Ik liep al weken te prutsen over mijn tekst voor de achterkant, en voilá, daar kom jij als een engeltje met een perfect voorstel."
Nel Mostert, Mostert Consultancy for Creativity and Innovation Management, 23 mei 2013

"Ceciel weet uit een paar zinnen de kern van je boodschap te halen. Deze kern vervolgens om te zetten in een aantal, voor de lezer, aansprekende zinnen. Waarvan je zegt als je ze overleest: ja, zo heb ik het precies bedoeld."
Henri Haarmans, 2 facilitate 4 best results, 13 mei 2013

"Ceciel is een warm mens, heel betrouwbaar en rust niet voordat alles perfect in orde is. Ze laat ook veel ruimte aan de ander over. Het was heerlijk om met haar te brainstormen, erg inspirerend!"
Maaike Verhoeven, Leren is te doen, 7 mei 2013

"Mooi verhaal. Zo had ik het zelf willen schrijven. Mijn gedachtengoed zit er helemaal in. Niets meer aan doen."
Auteur voor wie ik als ghostwriter fungeer, 17 April 2013

"Wat ben jij een kanjer, dat je deze goede tekst redigeert uit mijn stuk. Ik ben er enthousiast over en wat mij betreft is het top."
Albert Postema, Neuland bv, 8 April 2013

"Ik ben helemaal blij met de tekst en je aanpassingen. Heerlijk dat je de overbodige zaken eruit hebt gehaald en het geheel een stuk scherper hebt gemaakt. Dit is een mooi stuk geworden zo."
Marc van Seters, Blik-opener, 22 Maart 2013

"Ik vind dat het stuk echt veel beter is geworden. Ik neem je opmerkingen over en heb er ook op doorgewerkt. Ik ben blij met je tussenkopjes. Wat ik echt heel goed van jou vindt: dat je mijn algemene opmerkingen concreet maakt. Daar leer ik veel van."
Auteur voor wie ik als ghostwriter fungeer, 18 Maart 2013

"Ceciel Fruijtier schrijft met hart en ziel in onberispelijk Nederlands. Ik ervaar haar als een betrokken en enthousiast mens. Verder leert ze me mijn passie voor schrijven steeds kwalitatiever vorm te geven."
Mirjam Pennings, Mirjam Pennings Coaching & Training, 5 Maart 2013

"Ceciel kan snel schakelen, snapt direct waar het om gaat, kan dat goed onder woorden brengen en aansprekende teksten schrijven. Ze is niet bang haar mening te geven waarbij je prettig met haar kunt samenwerken. Structureren, samenvatten en met alternatieven komen doet zij graag, met plezier en met een goed resultaat."
Ocker Repelaer van Driel, Accompany in Communication, 5 februari 2013

"Het artikel is mooi geworden en goed leesbaar. Complimenten voor het inkorten en aanpassen."
Simon Koolwijk, 23 januari 2013

"YES, dit is hem, je hebt het helemaal. Dank je wel voor je creatieve geest."
Auteur voor wie ik als ghostwriter fungeer, 9 juli 2012

“Ceciel begrijpt heel snel waar het over gaat en kan zelfstandig met verrassende oplossingen komen. Je vraagt een suggestie en je krijgt er vijf extra bij. Ik doe graag zaken met Ceciel als copy editor omdat ik haar inzet, creativiteit en vooral proactieve houding erg waardeer. Werken met Ceciel is een inspirerende ervaring, omdat zij zich niet laat beknotten door de "briefing" of andere belemmeringen.”
Shahram Bahraini, Positive Voice, 24 maart 2012

"Dank voor het helder maken van het artikel!"
Andreas Jansen, de Kunst van Zijn, 21 maart 2012

"Ik ga nog een opzet maken gebaseerd op de projecten die ik heb gedaan.
Daar zou ik graag jouw schrijverstalent op los willen laten."
Maarten Hellebrekers, 22 februari 2012

"Ceciel bood meer dan alleen het editten van de teksten. Ze verbetert de structuur, komt met uitstekende suggesties, denkt actief mee en komt met goede oplossingen om de boodschap over te laten komen. Daarbij werkt ze snel en betrouwbaar. Geweldige persoonlijkheid, die ik niet voor niets op de kaft van ons boek vermeld."
Jan Lelie, Mind at Work, 26 januari 2012

“Geweldig. Ik ben erg enthousiast over dit stuk.”
Shahram Bahraini, 23 juni 2011

“Bedankt voor deze nieuwe en vernieuwde versie van de webtekst. Ben er heel tevreden mee. Het voelt nu alsof ik iets heb waarmee ik naar buiten kan treden! Heerlijk gevoel. Ik zal zeker reclame voor je maken, voor jouw werk en jouw frambozen.”
Jolanda van der Pol, 1 Juli 2011

“Dat, denk ik dan, is de kracht van Ceciel: zij hoort wat er gezegd wordt.”
Jan Lelie, 6 februari 2011

“Wat een fantastisch commentaar van je! Past helemaal in de discussie die ik net vanavond heb gehad met een aantal mensen die verstand hebben van marketing en inhoud.”
Leonie Vogels, 1 december 2010

“Wat schrijf jij verhelderend en duidelijk. Bedankt!”
Monique, 3 september 2010

“Je opmerkingen verwerkt; goed werk! Veel beter verhaal, dank je.”
Emil Moller, 23 april 2010

"Knap hoor om de complexiteit weer terug te brengen tot die mooie eenvoud. Ik vind dat je heel mooie titels hebt toegevoegd. Soms ook aardige combinaties met 'strakkere termen', zoals 'strategie van verzoening' en 'innerlijke respons'. Ben er erg blij mee! Ook je zeer compacte toelichting bij de kaart Alchemie van het Gemoed; lijkt me eenvoudig en doeltreffend. Fijn dat je ook nog een voorbeeld erbij geeft.”
dr. Heidi Muijen, 28 januari 2010

“Wil je even zeggen dat ik meermaals met kippenvel jouw woorden heb gelezen. Jij kan dingen zo raak, mooi waar verwoorden. Dankjewel daarvoor! “
Susanne, 25 januari 2010

“Ik heb het rapport doorgenomen en vind het geweldig ik heb een paar kleine aanpassingen in de inleiding gemaakt maar voor de rest vind ik het een helder rapport.”
Irene Kingma, 18 juni 2009

“Wat heb je dat goed omschreven, en geschreven. Treffend verwoord, zo is het precies.”
Riber, 17 februari 2009

“Ik wil je zeggen dat ik van jouw teksten altijd geniet, ze zijn zo helder en treffend. Zelfs een pm van jou aan mij heb ik een keer uitgeprint en laatst weer eens overgelezen en daarin verwoord je alles zo duidelijk en herkenbaar. Ik kan me voorstellen dat je hier je beroep van hebt gemaakt!! “
Suus, 5 januari 2009

“Hier word ik echt blij van. Ik heb om te beginnen al je wijzigingen geaccepteerd en dat bestand ben ik nu aan het lezen. Het loopt goed, en het is geweldig opgeknapt! Ik ben hartstikke tevreden.”
Monique Boonstoppel, 13 september 2007