Ceciel Fruijtier

Ik startte mijn loopbaan als geoloog en maakte de overstap van wetenschappelijk onderzoek&onderwijs naar organisatie&beleid. Daarna heb ik me ingezet als communicatieadviseur en hoofd van de afdeling PR en Voorlichting van de Faculteit der Exacte Wetenschappen, VU.

Tijdens mijn loopbaan werd ik me steeds sterker bewust van de kracht van taal en communicatie. De rode draad van mijn diverse functies: analyseren waar het om gaat, de verbanden zien, de essentie benoemen en zorgen dat de boodschap overkomt.

Sinds 2007 onderneem ik vanuit mijn bedrijf Fruijtier tekst&advies als redacteur, ghostwriter en schrijftrainer. Goed taalgebruik is doorslaggevend voor kennisoverdracht, besluitvorming, wederzijds begrip, tja: waarvoor eigenlijk niet?! Ik schrijf en herschrijf teksten over o.a. verandermanagement, beleid&bestuur, communicatie en beeldvorming. Maar ook over technologische ontwikkelingen en "harde beta materie". Ik redigeer (wetenschappelijke) artikelen, blogs, websiteteksten, educatieve teksten en boeken. Daarnaast geef ik schrijftrainingen en begeleid ik auteurs van beleidsstukken, rapportages en boeken over uiteenlopende onderwerpen.


Zodat uw boodschap overkomt

Mijn specialiteit is het bewerken van teksten die inhoudelijk in de steigers staan, maar nog niet voor publicatie geschikt zijn. Ik inventariseer de tekstdoelen en formuleer de kernboodschappen. Ik benoem de deelonderwerpen en ontwikkel een geschikte tekststructuur. Indien nodig of gewenst schrijf ik inleidingen en samenvattingen, of herschrijf ik de tekst in de gewenste stijl. Als ghostwriter schrijf ik met behoud van eigenheid van de auteur.

Fruijtier tekst&advies, gevestigd te Amstelveen, is een éénvrouwszaak. Dat betekent persoonlijke dienstverlening en grote flexibiliteit. Ik werk graag samen met professionals die net als ik hart hebben voor hun vak en kwaliteit hoog in hun vaandel hebben staan. Mijn doel: teksten helder toegankelijk maken zodat waardevolle informatie zijn weg in de wereld vindt. Zodat de tekst zijn doel dient.